11 december debat ‘werken’ bij SWC013

“Werken”….Niet meer wat het geweest is!

Nog geen halve eeuw geleden was het niet vreemd dat je na het vinden van een baan je er de rest van je werkzame leven aan vasthield. Veertig jaar bij dezelfde baas, een afscheidsfeestje, horloge met inscriptie en je kon van je pensioen genieten. Nu, vijftig jaar later staat dat toekomstbeeld volledig op zijn kop. De wereld is één groot arbeidsterrein geworden, digitale technologieën brengen ongekende mogelijkheden en na vijf jaar wil men wel weer eens iets nieuws op de arbeidsmarkt.
Wat betekent dit voor uw bedrijf en voor uw eigen baan?

Ondernemers houden vast aan bekende zekerheden terwijl ontwikkelingen op het gebied van flexibilisering, sociale media, en globalisering ervoor zorgen dat we voortdurend achter de feiten aan dreigen te lopen. Werknemers hebben de grootste moeite om zich aan te passen aan de nieuwe vragen; meedenken, scholing en de bereidheid om een flexibeler werknemer te zijn. Vakbonden blijven last houden van hun aloude adagium ‘houden wat we hebben’ en zijn hardnekkig op zoek om  in deze onomkeerbare tijd nog een rol blijven spelen.

Wat betekent dit alles voor de toekomst van de arbeidsmarkt? Steeds meer mensen moeten het doen met 0-uren contracten, twee of meer baantjes, werken waar er werk is of worden ZZP-er tegen wil en dank. Kortom, werken is niet meer wat het geweest is. Hoe overleven werkgever en werknemer deze turbulente overgangsfase?  Is Het Nieuwe Werken de uitkomst?
Een debat over de lichte en donkere kanten van een belabberde economie en Het Nieuwe Werken.

Met:
Ton Wilthagen, Hoogleraar arbeidsmarkt, Tilburg University over de stand in het land.
Catelene Passchier, vicevoorzitter FNV over de rol van vakbonden.
Erik de Ridder, wethouder gemeente Tilburg (o.a. economie en ondernemerszaken).
Annemieke Blokker, directeur Stichting Valkenhof, winnaar van de HNW-Award 2012.

Uw gespreksleider is Richard Engelfriet

Debat dinsdag 11 december, 20.00 – 22.00 uur
Smart Work Centre 013,
Ringbaan Oost 102, Tilburg
Zaal open, 19.30 uur, Toegang gratis

Een BrabantBaliedebat in opdracht van Zet

Aanmelden: debat@brabantbalie.nl

 

Cylia Nijenhuis

Reacties zijn gesloten.